Impresionează-ți invitații cu una din aceste idei creative pentru desert la nunta ta!
Ar trebui sa știi că tortul miresei nu este singura opțiune pentru desert la nunta ta. Chiar dacă este cu adevărat cea mai populară alegere. Există mai multe opțiuni decadente pentru a impresiona oaspeții, unele chiar cu buget rezonabil. Îți prezentăm câteva în continuare doar ca idei de bază pe care le puteți extinde după nevoia, plăcerea sau imaginația voastră.
oferă o gamă de deserturi ce pot fi servite dintr-o singură înghițitură. Distracția este că oaspeții pot gusta din toate și multe pe tot parcursul petrecerii dacă creați un colț cu dulciuri sau o masă încărcată doar cu mini-deserturi. Tartele cu fructe, mini plăcinte, foietaje mici, mini amandine, mini savarine, mini șoricei, mini eclere sau mini fursecuri de orice fel în cantități mari, aranjate pe platouri mari creează o atracție continuă pentru oaspeți.
ideal pentru un bar cu deserturi. Serviți munți de macarons de toate culorile și cu toate aromele sau doar în funcție de tematica aleasă pentru nuntă, să spunem alb și roz. Sigur vă impresionați oaspeții cu produse elegante cu culori pastelate sau puternice. Macarons se potrivesc cu ușurință oricărei teme de nuntă și oricărei palete de culori. Le regăsiți foarte des pentru mărturiile de nuntă, dar și la decorul tortului sau în candy bar unde sunt de obicei atracția principală. Se pot face într-o varietate de sortimente cu arome diverse: ciocolată, banane, zmeura, vișine, portocale, lămâie, cocos sau pralină.
cine nu iubește gogoșile ? O idee inedită, dar de bun gust este un colț dulce, o masă pe care instalați un turn de gogoși fragede, eventual cu glazuri diferite, înconjurat de câteva tăvi acoperite de gogoșele, crafle simple sau umplute, minciunele și pancove acoperite de zahăr pudră. Totul aranjat cu gust, eventual cu flori mici comestibile, va atrage oaspeții pentru o degustare veselă. Fiți pregătiți să reclădiți turnul de câteva ori pe parcursul petrecerii. Ideal ar fi sa amplasați acest colț în tandem sau în apropierea cabinei foto. Vor fi multe fețe vesele pudrate cu zahăr pe rețelele sociale. 😊
luați în considerare servirea deserturilor populare în regiunea în care vă aflați. Invitații la petrecere de obicei nu sunt doar locali. Tuturor le va face cu siguranță plăcere să savureze dulciurile zonale, mai ales dacă nu pot fi găsite prin alte părți ale țării. Din fericire trăim în România și ne putem bucura de la baclavale turcești din Dobrogea, până la papanașii și colțunașii din Bucovina.
în loc de prăjituri, optează pentru o delicatesă mai neconvențională. Pot fi servite în conuri sau feliat și aranjate în pahare mici, sau în forme diverse de vafe dulci. Invită oaspeții să servească singuri suplimentar pudră de scorțișoară sau ciocolată topită la o locație dedicată churro. Sunt foarte dulci, plini de energie care va trebui mai apoi consumată pe ringul de dans. Se fac foarte ușor și lasă în jurul lor o aromă căreia cu greu îi poți rezista. Se pot face încontinuu și puteți să îi servici calzi cu o lingură bună de frișcă sau de înghețată.
ieșiți din obișnuit și nu folosiți mesele pentru platouri și farfurii. Ornat în ton cu tematica nunții, un dulap deschis în care așezați platouri încărcate cu deserturile alese de voi se va încadra perfect în decor. Din când în când vor trebui completate rafturile cu platouri noi. Dulapul are doar rolul de a prezenta întreaga ofertă de dulciuri existente la petrecere. Oaspeții nu vor sta la masă să se întrebe ce urmează să aducă chelnerul ci vor avea permanent în fața lor oferta de dulciuri.
dacă hotărăști ca toate dulciurile, inclusiv tortul miresei sa fie pe bază de cheesecake vei avea o multitudine de posibilități de unde să alegi. Cheesecake-ul este un desert decadent și delicios, foarte popular în întreaga lume. Baza de biscuiți peste care așezați un strat cremos de brânză dulce cu diverse arome, poate fi personalizat în multe feluri, adăugând diverse miresme și texturi. Le poți face în formă de tartă și vei servi câte o felie sau, la pahar, în straturi suprapuse. Torturi cu fructe de pădure sau tradiționalul tort de brânză, cheesecake cu ciocolată sau cu sos de caramel. Cu lămâie sau în stil japonez, în varianta mini, între doi biscuiți, acoperite de sosuri diverse sau mousse, sunt întotdeauna răcoroase. Încercați !
servește o selecție dintre bomboanele tale preferate pentru ca oaspeții să le savureze în timpul recepției. Sunt un plus grozav la o masă dulce și sunt delicioase pe cont propriu. Poți folosi și mini ciocolate expuse pe platouri mari de diferite forme și cu arome diverse. Totul făcut de mână, chiar homemade, din ciocolată belgiană de calitate și fructe proaspete sau confiate, așezate individual pe câte un ambalaj personalizat.
într-o singură porție. Serviți de exemplu plăcintă cu nuci și fructe de pădure alături de o felie generoasă de tort de nuntă clasic. Nuanțele bogate ale acestor plăcinte luminează inegalabil un tort cu frișcă aurit cu două niveluri. Mini tartele cu fructe merg foarte bine în aceiași farfurie cu tort, înghețată, creamșnit, prăjitură de orice fel, cremă de zahăr ars sau orice fel de cremă dulce. Lăsați frâu liber imaginației și creați combinații diverse, atrăgătoare din punct de vedere estetic dar și cu gusturi fine și arome catifelate. Încercați idei creative pentru desert la nunta voastră ! nu puteți da greș.
Un desert spectaculos de origine franțuzească ce poate fi în formă de turn sau de piramidă și se pretează a fi ornat în funcție de tematica nunții. Este compus din choix-uri de aluat opărit ce sunt umplute cu cremă de vanilie peste care curge un val de sos de ciocolată. Există mai multe variante de umpluturi și sosuri de la caramel la sosuri de fructe. La nunți este preferat cel în formă de turn făcut din profiterol-uri umplute cu cremă de lămâie ce se ornează cu zahăr caramelizat. Este foarte atrăgător din punct de vedere vizual și extrem de catifelat și savuros. Poate fi ornat cu filamente de caramel de sus până jos. Nu este un desert des întâlnit.