Planificarea unui meniu de nuntă este cu siguranță una dintre cele mai importante sarcini. Trebuie luate în considerare multe opțiuni, cine va fi furnizorul de catering, dacă vom avea bufet sau nu, ce format de masă alegem, cum organizăm recepția, etc.
Masa de pășunat este o tendință mai recentă ce devine tot mai populară. A sta la masă toată seara, unde se servesc rând pe rând meniuri fixe cu pauză de dans între ele, nu mai este la modă. Alegeți ce vă place vouă, carne, brânzeturi, legume, combinați-le cu nuci și semințe. Pepene galben fructe de pădure proaspete, miere de albine. Fructe confiate, murături și acrituri și încă multe altele aranjate pe o masă mare. Veți obțineți masa perfectă.
O masă de pășunat oferă oaspeților tăi posibilitatea de a-și petrece timpul pe tot parcursul zilei, fără a-i face să simtă că trebuie să stea la o masă completă.
Trebuie să spunem mai mult? Colaborați cu furnizorul dumneavoastră de catering pentru a crea o opțiune superbă și revigorantă pe care toată lumea o va plăcea. Asigurați-vă că oferiți alternative vegetariene pentru toți oaspeții ce nu mânâncă pește crud.
Având o diversitate mare, sushi sunt rulouri înfășurate în alge marine ce conțin orez acrit cu oțet și o bucățică de pește crud sau icre completate de alte ingrediente. Totul trebuie sa fie foarte proaspăt. Celelalte ingrediente folosite pot fi în stare crudă sau gătite la rândul lor.
Marele avantaj al unui Sushi Bar? Într-o suprafață mică sunt adunate foarte multe arome și gusturi ce acoperă toată paleta cunoscută. Se pot servi câteva sosuri (iuți, dulci, acre, amare) ce le accentuează gustul.
Oaspeților tăi le va plăcea să aibă acces la aperitive luminoase de sezon. Luați în considerare rulourile proaspete făcute cu legume de sezon, asociate cu un sos delicios pentru a completa totul. Trebuie să fie foarte proaspăt și să arate foarte bine. În plus, rulourile sunt o alternativa delicioasă pentru cei care nu pot sau nu vor să consume pește. Mai mult decât atât sunt ușor de făcut, nu ocupă spațiu mult și sunt apreciate de toți invitații, de la copii până la adulți.
Luați aromele proaspete și ideea de la salata Caprese și lăsați-va imaginația liberă pentru puțin timp. Combinați mozzarella marinată cu roșii confiate pentru câteva platouri minunate de recepție. Puteți combina cu prosciutto dacă preferați o gustare puțin mai consistentă. Busuiocul proaspăt și uleiul de măsline de calitate, nu ar trebui să lipsească. Puteți să alegeți diverse combinații de condimente, sau alte tipuri de brânza. Cum le aranjați? Oricum doriți… Jucați-vă în toate modurile posibile!
Nimic nu are savoarea verii mai plăcută ca pepenii galbeni. Pe un pat de rucola proaspătă, înconjurați feliile de pepene cu un prosciutto crud sau puțin afumat pentru a evidenția dulceața pepenelui. Puteți presăra câteva fructe de zmeură sau mure pentru un plus de dulceață. Sunt binevenite și două – trei frunze de mentă răcoritoare. Puteți avea felii întregi sau bucățele mici, cât o îmbucătura. Puteți încerca pe o scobitoare, în straturi, un minisandwitch cu baza de pepene galben completați cu ce considerați și în vârf un merișor sau o maslină. Puteți alterna pe același platou mai multe tipuri de prosciutto. Ideal e sa va lăsați imaginația să lucreze.
Pizza rămâne în topul preferințelor. Dacă vă temeți că ar putea fi prea grea aveți o opțiune de care ar trebui să țineți cont: pâine simplă cu prosciutto. Proaspătă sau prăjită, cu unt sau ulei de măsline, verdeață sau lămâie, chiar felii de măr sau piersică pusă puțin pe grătar poate fi o alternativă ușoară dar grozavă la gust. În funcție de ce gust doriți să obțineți, puteți folosi o varietate extinsă de pâine, de la pâine cu cartofi până la pâine de hrișcă, albă, neagră, integrală, cu sau fără semințe. doar alegeți!
Burrata este o brânză extrem de ușoară, răcoritoare și care se asortează perfect cu orice. Lăsați roșiile de sezon să strălucească într-un vas simplu de salată alături de o felie de pâine proaspăt prăjită. Puțin busuioc și ulei de măsline este tot ce vă trebuie să impresionați prin gust și simplitate invitații dumneavoastră. Puteți servi în platou, pe farfurii sau direct pe felia de pâine. Găsiți singuri mai multe modalități de servire. După gust, câteva picături de aceto balsamico vor aduce contrast în culoare dar și în arome. Mențineți la rece cât puteți de mult pentru a avea un gust proaspăt și răcoritor.
Păstrați salatele ușoare și cât mai de sezon. Rucola aromată, flori comestibile și Parmigiano Reggiano ras pot valora mult. Optează pentru sosuri simple, ușoare, precum lămâie și ulei de măsline sau acetato balsamico. Evitați sosurile mai grele gen Ranch sau Caesar în sezonul călduros. Rucola merge cu aproape orice datorita aromei versatile. Are un gust ușor amărui cu tente de nuci picante. Aste foarte apreciata în toată lumea dar mai ales în spațiul mediteraneean. De folosit în rețete simple cu puține ingrediente care nu îi acopera gustul.
Fructele proaspete sunt alegerea perfectă pentru vremea toridă. Optați pentru coșulețe încărcate cu fructe strălucitoare formând un amestec de căpșuni, zmeură, afine și mure pentru a reține aromele sezonului. Puteți folosi și alte fructe, important este ca fructele folosite să fie de sezon. Fie ca vor fi servite ca desert sau că se vor odihni pe mese de la începutul evenimentului până la sfărșit, este bine să aveți „stocuri” deoarece se vor epuiza.
Frigăruile Caprese oferă o opțiune excelentă de servire, fără a vă îngreuna oaspeții, cu gust proaspăt și arome echilibrate. Nu vă trebuie decât mozzarella, roșii strălucitoare, câteva frunze de busuioc și poate puțin balsamic. Vă recomand să folosiți roșiile cherry și mini mozzarella. Gustul discret și delicat cu ușor iz de fân uscat se contopește cu savoarea roșiilor bine coapte, puțin acide peste care se întrepătrunde mireasma de anson a busuiocului. Este un festin într-o mică îmbucătură nevinovată… Invitații vor fi în extaz după câteva frigărui Caprese.
Sperăm că cele câteva idei prezentate vă vor ușura organizarea celui mai important eveniment. Poate din cele 10 meniuri de vara veți alege măcar câteva pentru a vă bucura invitații.